Mikä elämä – minun jahtielämä

Elämäni syksyn ja talven aikana on paras mahdollinen. Silloin elän metsästyselämää kaikella mitä siihen liittyy. Minulla on yleensä aikaa hirvimetsästykseen sekä kauempana että täällä kotona. Sen lisäksi peurat ja villisiat, joita on myös pidettävä kurissa. Ammun yleensä myös yhden ja toisen jäniksen, ja joskus myös saatan ampua ketun. Metsästyselämäni on jaettu useaan eri elämään, tässä pieni katkelma metsästyselämästäni.

Minun ensimmäinen jahtielämä

Ensimmäinen jahtielämä alkaa syyskuussa. Se tarkoittaa aina matkan Kuusamoon, jossa minulla on kontakteja ja voin olla mukana metsästämässä hirviä. Hirvenmetsästys alkaa siellä syyskuun ensimmäisellä viikolla ja alueella missä viivyn, on yleensä paljon hirviä. Silloin asun pienessä metsästysmajassa ilman juoksevaa vettä ja jossa ainoastaan ulkovessa. Rautakamiinalla keitän ruokani. Veden minun on tuotavan mukanani vesikanisterissa. Se on erittäin mukava aika, mutta 10 päivän kuluttua kaipaat kotiin lämpöön ja huvilan suihkuun.

Toinen jahtielämäni

Minun toinen jahtielämä alkaa lokakuussa. Olen silloin ollut muutaman viikon kotona ja levähtänyt Kuusamon metsästyksen jäljeltä. 10. lokakuuta alkaa hirven metsästys aika täällä kotona. Olen mukana kahdessa eri metsästysryhmässä, joten ensimmäinen viikko tulee olemaan melko intensiivinen. Silloin minulla on yleensä lomaa että pystyn kokonaan keskittyä metsästykseen. Kahden ensimmäisen viikonlopun jälkeen metsästyksestä tulee enemmän satunnaisempaa. Jos sää on viikonloppuna hyvä, siitä yleensä tulee yksi metsästyspäivä.

Kolmas jahtielämäni

Minun kolmas jahtielämä on kuin metsästän villisikoja. Tämän metsästyksen teemme yöllä. Lähdemme ulos ennen pimeän saapumista ja pysymme siellä noin kello kahteen. Harvoin näemme villisikoja, ja vaikka he tulevatkin ruokinta-alueellemme, ne harvoin osuu ampumisetäisyyteen. Minun mielestä villisikojen metsästys ei ole yhtä kivaa kuin hirvimetsästys, mutta liha on hyvää, ja meidän on pidettävä kurjuuden tunkevat siat kurissa.

Minun neljäs jahtielämä

Neljäs jahtielämä koskee peurojen metsästystä. Metsästän peuroja talvella. Enimmiten antaudun peurojen metsästykseen joulukuun ja tammikuun viikonloppuina.